Správy z priemyslu

Domov / Správy / Správy z priemyslu / Aké sú výhody ultrazvukového rezacieho stroja?

Aké sú výhody ultrazvukového rezacieho stroja?

Ultrazvukový rezací stroj sa vyznačuje tým, že nepotrebuje ostré čepele, nevyžaduje veľký tlak a neštiepi ani nepoškodzuje rezný materiál.

Rezací nôž robí ultrazvukové vibrácie, odpor trenia je veľmi malý a materiál, ktorý sa má rezať, sa nedá ľahko prilepiť na čepeľ. Má zjavný rezný účinok na mrazené, viskózne a elastické materiály. Je obzvlášť účinný pri krájaní potravín, gumy alebo predmetov, na ktoré je nepohodlné vyvíjať tlak.

Súčasne s rezaním má rezná časť fúziu. Utesnenie strihacej časti môže zabrániť uvoľneniu rezaného materiálu (napr. odletu textilných materiálov). Použitie ultrazvukového rezacieho stroja môže byť tiež rozšírené, ako je kopanie otvorov, lopaty, škrabanie farby, rezbárstvo, rezanie atď.
Ultrazvukový počítačový rezací stroj (pravý uhol) JM-2100
Ultrazvukový rezací stroj je zariadenie, ktoré využíva energiu vĺn na spracovanie rezania. Najväčšou vlastnosťou je, že nepoužíva tradičné rezné hrany.

Tradičné rezanie využíva nôž s ostrou hranou na pritlačenie k rezanému materiálu. Tlak sa sústreďuje na reznú hranu a tlak je veľmi veľký, presahuje šmykovú pevnosť materiálu, ktorý sa má rezať, a molekulárne väzby materiálu sa oddeľujú a odrežú. Keďže materiál sa oddeľuje silným tlakom a tuhosťou, ostrie rezného nástroja by malo byť veľmi ostré a samotný materiál musí znášať relatívne veľký tlak. Rezný efekt nie je dobrý pre mäkké a elastické materiály a je to ťažšie pre lepkavé materiály.

Odporúčané produkty